Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 16 november

De Vader oordeelt niemand, maar heeft heel het oordeel aan de Zoon gegeven, opdat allen de Zoon eren zoals zij de Vader eren.
Johannes 5 vers 22 en 23

Paolo Turina is een Italiaan. De 26-jarige man kreeg een boete. Hij had op zijn motor te hard gereden. Met een snelheid van 616 kilometer per uur had hij over de weg gescheurd. Aldus de politie. Bij hoog en bij laag hielden ze vol dat er met de meetapparatuur niets mis was. De man stemde er niet mee in. ‘Wat dachten ze dat ze aan het flitsen waren? Een straaljager?’ De rechter moest uitspraak doen. Die heeft het laatste woord. Je kunt tot aan het hoogste gerechtshof gaan, maar dan houdt het op – of je het nu eens bent met de uitspraak of niet.

Dat geldt volledig voor de hemelse rechtspraak. Op de troon zit de Zoon, de Heere Jezus Christus. Hij spreekt vonnis. Daartegen is geen beroep mogelijk. Er is geen duurbetaalde advocaat om met trucjes de strafmaat naar beneden te krijgen. Elke zondaar krijgt als vonnis te horen: ‘Levenslang naar de hel’. Dat betekent, tot in alle eeuwigheid. Eindeloos!

Wie tijdens dit leven God z’n zonden heeft beleden en schuilt achter het bloed van Christus, is van zijn zonden verlost en voor eeuwig Gods gelukkig kind!

Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.