Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2024 | Donderdag 11 januari

Allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God, en worden om niet gerechtvaardigd door Zijn genade, door de verlossing in Christus Jezus.
Romeinen 3 vers 23 en 24

Een Amerikaans stel reed ten noorden van Los Angeles op een weg langs een diepe kloof. Een auto haalde al toeterend in. Cloe Fiels ging aan de kant. Ze verloor de macht over het stuur. De wagen stortte naar beneden, in het 90 meter diepe ravijn. De auto raakte meerdere bomen en kwam op z’n kop terecht. Met een helikopter werden Cloe en haar vriend Christian Zelada er uitgehaald. Ze hadden alleen wat blauwe plekken, een beetje nekpijn en een lichte hersenschudding.

En wat, als ze er het leven bij ingeschoten hadden? Hoe was het met hen afgelopen als ze voor God waren komen te staan?

De grote vraag is dan: Sta je er als een zondaar of als een rechtvaardige? Van onszelf zijn we allemaal zondaars. Daarom kunnen we de heerlijkheid van God niet binnengaan. Voor alle mensen is het echter ook mogelijk om gerechtvaardigd te worden: door het kruis van Christus Jezus. Wie in Hem gelooft, worden alle zonden vergeven. Hij wordt gerechtvaardigd door Gods genade. Dan opent God Zijn hemel!

Het dagboek bestellen?