Het Rechte Spoor – 2023 | Dinsdag 31 oktober

Alle rivieren gaan naar de zee, toch raakt de zee niet vol. Naar de plaats vanwaar de rivieren kwamen, daarheen keren zij terug, om vandaar weer te gaan stromen.
Prediker 1 vers 7

Op school hebben we over de kringloop van het water geleerd. De regen valt uit de wolken op de aarde. Via beekjes en slootjes stroomt dat water naar de rivieren. Die monden uit in de zee. Daar verdampt het door de warmte van de zon. In de koude lucht ontstaan zo de wolken. En daaruit valt weer regen, sneeuw of hagel op de aarde. Pas in de zeventiende eeuw leverden wetenschappers het bewijs voor deze oneindige cirkel. Toen stond het al duizenden jaren in de Bijbel. Ook Elihu spreekt over Gods machtige werk: “Hij trekt de waterdruppels omhoog, die na Zijn damp regen uitgieten. Zij laten de wolken stromen, zij druipen overvloedig op de mensen neer” (Job 36 vers 27 en 28).

Mensen vinden zichzelf knap dat ze dit ontdekt hebben. Maar God had dat allang in de Bijbel laten opschrijven. Bovendien, Hij heeft het zo ingesteld. Hij is immers de Schepper. Hij heeft alles wonderlijk vernuftig gemaakt. Voor die Schepper mogen we eerbiedig neervallen. Hij is het waard om geprezen te worden!

Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.

Geplaatst op Categorieën Homepage