Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 8 oktober

U bent immers duur gekocht. Verheerlijk daarom God in uw lichaam en in uw geest, die van God zijn.
1 Korinthe 6 vers 20

Essex is een klein plaatsje in de Amerikaanse staat Californië. Een 10-jarig meisje daar zette haar oma op eBay. Ze was haar gezeur beu. In de advertentie prees ze haar wel aan: ze knuffelde graag en was dol op kruiswoordraadsels. Er werd 27 keer geboden, tot ruim 2.000 euro. Toen grepen ze bij eBay in: ‘Hoewel we er niet aan twijfelen dat mevrouw Goodall veel meer waard is dan (omgerekend) 2.000 euro, hebben we de advertentie verwijderd. Op eBay worden immers geen mensen verkocht’.

Is het zo erg als je verkocht wordt? Dat hangt ervan af. De slavenhandel was en is afschuwelijk. Maar als je door de Heere Jezus Christus wordt gekocht, ben je een gelukkig mens. Hij heeft voor ons een hoge prijs betaald. Zó kostbaar zijn we voor Hem. Hij betaalde met Zijn leven, met Zijn bloed.

Iets waar je veel voor uitgeeft, daar ben je zuinig op. Dat vergeet je niet. Dat de Zaligmaker aan het kruis zo ontzettend veel voor ons heeft geleden, geeft ons de volle zekerheid dat Hij ons nooit laat schieten. Hij wil ons eeuwig bij Zich hebben!

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage