Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 7 mei

Wij hebben immers zojuist én Joden én Grieken beschuldigd dat zij allen onder de zonde zijn, zoals geschreven staat: er is niemand rechtvaardig, ook niet één (…) er is niemand die goeddoet, er is er zelfs niet één.
Romeinen 3 vers 9 tot en met 12

Een 16-jarige jongen reed in een voetgangersgebied in Doetinchem rond op een brommer. Agenten wilden hem staande houden, maar hij wist te ontkomen. Later op de avond zagen ze hem weer, in de buurt van de Doctor Huber Noodtstraat. Toen was hij het haasje. Hij bleek ook nog eens geen rijbewijs te hebben en geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hij mocht 630 euro neertellen.

Als mensen stapelen we overtreding op overtreding, zonde op zonde. De beoordeling die God in de dagtekst over Zijn eigen schepselen uitspreekt, is werkelijk heel triest. Des te wonderlijker is het dat Zijn liefde toch naar ons allen uitgaat!

Hij eist wel van ieder mens dat hij erkent verloren te zijn, en dat hij zijn zonden belijdt, maar dan neemt Hij hem ook vol barmhartigheid op. Hij vergeeft hem alles en komt er nooit op terug. God geeft zo iemand het eeuwige leven, Zijn Geest komt in hem wonen en Hij maakt hem tot Zijn eigen kind.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage