Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 5 februari

Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid, ieder tegen zijn naaste.
Efeze 4 vers 25

Een zakenman uit Florida moest met het vliegtuig naar Honduras. Een werkneemster van zijn bedrijf had hem wat opgehouden. Daardoor dreigde hij de vlucht te missen. Zij wist er wel een oplossing voor. Ze stuurde een e-mail naar het vliegveld van Miami dat er een bom in het vliegtuig lag. Dat zou de boel vast vertragen. Dat klopte. De politie doorzocht het vliegtuig, maar kon uiteraard niets vinden. Ze vonden wel al snel de vrouw die de bom had gemeld. De valse melding werd niet gewaardeerd.

Het is opmerkelijk: volgens onderzoeken liegen mensen echt veel, maar iedereen vindt het erg als hij zelf voorgelogen wordt.

We moeten eerlijk zijn. Bovenal tegenover God. Het is ook zo ontzettend zinloos om te proberen Hem te bedriegen. Hij is immers de Alwetende.

Hij vraagt van ieder mens om zich geheel en al aan Hem over te geven. Om niets verborgen te houden. Om eerlijk alle schuld toe te geven. Als een mens dat doet, neemt God hem vol vreugde als Zijn kind aan. Hij vergeeft hem alles, werkelijk alles.

 

Het dagboek bestellen?