Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 31 december

Ook de haren van uw hoofd zijn alle geteld. Wees dus niet bevreesd.
Mattheüs 10 vers 30 en 31

God bekommert Zich om alles wat ons aangaat. Hij telt zelfs al onze haren. Er gebeurt niets bij toeval of als Hij het niet wil. Niets ontgaat Zijn oog en niets glipt Hem door de vingers.

Dat betekent niet dat voor Zijn kinderen alles van een leien dakje gaat. Integendeel, juist zij hebben soms zware wegen te gaan. In moeilijke tijden is het een troost te weten dat Hij ons kent. Ook al liggen we soms ’s nachts wakker van pijn of verdriet, alle pijn en elke traan is Hem bekend.

Als we naar de toekomst kijken, zien we misschien geen uitkomst. We mogen Hem vertrouwen en eraan denken dat Hij alles bestuurt. Hij kan uit alle gevaren bevrijden. De dag komt dat we zullen begrijpen waartoe alle moeilijkheden dienden. Hij brengt ons soms op pijnlijke wegen die we zelf nooit zouden kiezen, maar Hij handelt altijd in Zijn grote wijsheid en liefde. Zijn wegen zijn altijd goed. We mogen omhoog kijken; dat geeft rust. We kunnen over al de aardse dingen heenkijken naar de heerlijke toekomst. Gods Vaderhand die alles bestuurt, zal ons veilig naar dat einddoel leiden.

Het dagboek bestellen?