Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 3 september

Dezen zullen gaan in de eeuwige straf, maar de rechtvaardigen in het eeuwige leven.
Mattheüs 25 vers 46

Het al wat oudere echtpaar Gerard en Gre Broek uit Velsen reed in september 2020 naar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Ze hadden 23 jaar eerder van een oom een stengun uit de Tweede Wereldoorlog geërfd. Dat wapen met de patronen wilden ze kwijt. Uiteindelijk kwam het in het Bunker Museum in IJmuiden terecht. In die buurt was het vuurwapen ook voor het verzet gedropt.

De geschiedenis van de mensheid is interessant, maar het is er één van geweld. De toekomst van de mensen is veel belangrijker. Zeker, omdat er aan de eeuwigheid geen einde komt.

Wat is belangrijker dan de keus waar je die eeuwigheid doorbrengt? Moeilijk is het niet. Het is niet zo dat we door de bomen het bos niet meer kunnen zien. We hoeven alleen maar te kiezen tussen a en b. Het is de hemel óf de hel. Heel simpel. Wie met z’n zonden blijft rondlopen, zal er eens voor moeten boeten. Dat is werkelijk vreselijk! Daarom roept God ons op onze zonden bij het kruis af te werpen. Want daar stierf Christus ervoor. Wie dat doet, mag weten dat hij straks de hemel binnengaat!

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage