Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 29 januari

In het huis van Mijn Vader zijn veel woningen; als dat niet zo was, zou Ik het u gezegd hebben. Ik ga heen om een plaats voor u gereed te maken.
Johannes 14 vers 2

Al twaalf jaar werkte een Franse vrouw aan de kust van de Middellandse Zee, bij Côte d’Azur. Ze moest een openbaar toilet schoonhouden. Toen haar man in het ziekenhuis lag, werden ze uit hun flatje gezet. Hun inkomen was te laag. Op haar werkplek was een flinke ruimte voor alle schoonmaakspullen. Die richtten ze in als woning. Er konden twee bedden staan, een fornuis en wasmachine. Het was wel een echte noodoplossing. Ze zochten ijverig naar een betaalbare woning.

De Heere Jezus heeft gezorgd voor een woning voor iedereen die in Hem gelooft. De hemel is onze eeuwige bestemming. We mogen in het huis van de Vader onze intrek nemen.

Is dat een ‘betaalbare woning’? Die is onbetaalbaar. Al zou een mens alles geven wat hij heeft, en zoveel mogelijk goede werken doen: het Vaderhuis is voor hem onbereikbaar. Hoe is het dan toch mogelijk om daar te komen? Alleen doordat de Heere Jezus de prijs heeft betaald. Hij stortte Zijn bloed. Hij ging in de dood. Hij heeft voor ons de weg gebaand!

 

Het dagboek bestellen?