Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 26 maart

Ik ben het levende brood, dat uit de hemel neergedaald is; als iemand van dit brood eet, zal hij leven in eeuwigheid. En het brood dat Ik geven zal, is Mijn vlees, dat Ik geven zal voor het leven van de wereld.
Johannes 6 vers 51

Aan de IJsselmeerstraat in Den Helder trok een maaltijdbezorger de aandacht van de politie. De man kreeg een stopteken: auto aan de kant. Hij had geen geldig rijbewijs. Hij kreeg een bekeuring en mocht uiteraard niet verder rijden. Omdat de maaltijd anders koud zou worden, leverden de agenten de bestelling bij de klant af.

Eten is belangrijk. Simpel, want zonder eten ga je dood. Het voedsel voor onze zielen is nog veel belangrijker, want daardoor ontvangen we het eeuwige leven.

De Heere Jezus vergeleek Zichzelf met het manna dat God tijdens de woestijnreis van de Israëlieten uit de hemel had laten regenen. Hij was Zelf dat levende brood. Hij sprak over Zijn vlees dat Hij zou  geven. Daarmee doelde Hij op Zijn sterven aan het kruis. Zijn dood zou het leven voor de wereld betekenen – niet meer alleen voor Israël, maar voor álle volken. Dat wil zeggen: door in Hem en Zijn kruisdood te geloven, ontvangt een mens het eeuwige leven!

 

Het dagboek bestellen?