Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Vrijdag 25 maart

Geloof in de Heere Jezus Christus en u zult zalig worden, u en uw huisgenoten.
Handelingen 16 vers 31

Een jongeman vertelde: ‘Ik had een fijne jeugd. Maar als kind had ik al veel vragen, ook over de zin van ons bestaan. Niemand gaf een bevredigend antwoord. Ik zocht op verschillende plaatsen. Maar m’n hart werd steeds leger. Ik verloor al m’n levensvreugde. Ik leefde maar van dag tot dag en hoopte eigenlijk op een morgen gewoon niet meer wakker te worden.

Toen vertelde een collega mij dat Jezus Christus voor mensen is gestorven. Zijzelf geloofde in Hem en in de Bijbel. Dat was te veel voor mij. Ik kon het niet begrijpen. In zo’n moderne wereld, midden in de grote stad Zürich, geloofde nog iemand in de Bijbel en in Jezus Christus! Ik probeerde de Bijbel belachelijk te maken en die te verachten, hoewel ik er nog nooit in gelezen had. Toch kon ik niet vergeten wat zij had gezegd. Als het nu toch eens waar was? Ik kocht een Bijbel – ze zijn immers niet duur! – en begon erin te lezen. Ik bezocht hier en daar bijeenkomsten en werd steeds meer door de waarheid van het evangelie overtuigd. Mijn weerstand werd minder. Uiteindelijk erkende ik voor God mijn nood en zonden en opende mijn hart voor de Heere Jezus Christus!’

 

Het dagboek bestellen?