Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 25 juni

Christus (…) Die Zelf onze zonden in Zijn lichaam gedragen heeft op het hout, opdat wij, voor de zonden dood, voor de gerechtigheid zouden leven.
1 Petrus 2 vers 24

Cheng Saelee woonde nog thuis bij zijn ouders in Alaska. De 27-jarige man kreeg een parkeerboete. Hij vond dat zijn ouders die maar moesten betalen. Dat waren ze niet van plan. Het werd een fikse ruzie. Opeens rende hij naar zijn slaapkamer en haalde een vuurwapen. Hij richtte dat op het hoofd van zijn moeder. Er dreigde voor hem een flinke gevangenisstraf. Niet omdat hij had geschoten, maar vanwege de bedreiging. Hij zette later zijn moeder onder druk om de beschuldiging in te trekken, maar zij bleef erbij.

Wie zich brandt, moet op de blaren zitten. Wie zondigt, zal het oordeel ondergaan. God is zó heilig dat Hij niet een oogje kan toeknijpen.

Aan het kruis droeg de Heere Jezus Christus de zonden van allen die in Hem zouden geloven. Daar oefende God het oordeel uit. En hoewel het Zijn eigen Zoon was, Zijn enige Zoon, heeft God Hem niet gespaard. Hij strafte de Heere Jezus precies zo ongenadig als wanneer wij daar hadden gehangen. Zó heeft Christus de zonden weggedaan en alles voor ons goed gemaakt.

 

Het dagboek bestellen?