Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 21 mei

Tot U, Heere, heb ik de toevlucht genomen, laat mij niet beschaamd worden, voor eeuwig; bevrijd mij door Uw gerechtigheid. Neig Uw oor tot mij, red mij met spoed.
Psalm 31 vers 2 en 3

Een 54-jarige man uit Heerhugowaard werd in zijn woonplaats op de Westtangent aangehouden. De agenten vroegen hem waarom hij 109 kilometer per uur reed, terwijl 50 was toegestaan. ‘Ik heb patat gehaald voor mijn gezin en de frieten moeten wel warm aankomen’. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij moest lopend naar huis. De patat was koud.

Haastige spoed is zelden goed, weten we allemaal. Soms is het wél goed! De dichter van Psalm 31 riep het uit: “Heere (…) red mij met spoed!” Inderdaad, als het gaat om de redding van onze ziel, is de grootste spoed geboden. Dat kan geen uitstel lijden.

Door Gods gerechtigheid kan Hij ons uithelpen. Wij bezitten die niet. Wij bezitten niet eens menselijke gerechtigheid, want geen mens kan de wet houden. Maar Jezus Christus is op het kruis gestorven. Daar heeft Hij Gods gerechtigheid aan het licht gebracht. Nergens anders wordt duidelijker zichtbaar hoe rechtvaardig God is, want daar oordeelde Hij de zonde. Díe God wil ons redden!

 

Het dagboek bestellen?