Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Vrijdag 20 mei

Ik zag een grote witte troon, en Hem Die daarop zat (…) en ik zag de doden, klein en groot, voor God staan. en de boeken werden geopend (…) en de doden werden geoordeeld overeenkomstig wat in de boeken geschreven stond, naar hun werken.
Openbaring 20 vers 11 en 12

Op 5 mei gaf Duitsland zich over, het Duitse leger in Nederland capituleerde op 6 mei. Tot 20 mei werd er op Texel echter hevig gevochten. Het Georgische bataljon van de bezetter kwam op 5 april van dat jaar in opstand tegen zijn broodheer. Op het eiland staat die opstand bekend als de Russenoorlog. De Georgiërs verschansten zich in Eierland, rond bunker de Vlijt. In mei 2020, 75 jaar later, werden daar in de voortuin van Piet en Marion Bouthoorn 59 Russische granaten opgegraven.

Aan het eind van de mensheid op aarde komen de mensen voor Gods troon te staan. Dan komen alle zonden die ze hebben bedreven, op tafel. Ze worden geoordeeld naar hun werken. Angstaanjagend!

Wie in Christus gelooft, hoeft niet bang te zijn. Hij weet dat het oordeel over al zijn zonden al gedragen ís. Dat deed de Heere Jezus voor hem aan het kruis. Daarom is er voor hem geen veroordeling meer mogelijk.

 

Het dagboek bestellen?