Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 2 juli

Mijn ongerechtigheden hebben mij getroffen, en ik heb ze niet kunnen overzien. Zij zijn machtig veel meer dan de haren van mijn hoofd.
Psalm 40 vers 13

De stad Spokane ligt in de Amerikaanse staat Washington. Daar werd in juli 1974 een volkswagenbusje uit een garage gestolen. Het duurde 35 jaar: toen trof de douane in de haven van Los Angeles het busje aan. Het verkeerde in uiterst goede staat en moest verscheept worden naar Nederland om hier in de verkoop te gaan.

Zonden kunnen lange tijd ‘onder het zand’ liggen, maar ze komen weer boven. Allemaal. Niet eentje blijft er verborgen. Hoe zou dat ook kunnen als de alwetende God de Rechter is? Dat houdt in dat ieder mens met een enorme hoeveelheid zonden op z’n nek voor God komt te staan. Ze zijn niet te tellen. Dat loopt natuurlijk helemaal verkeerd af. Want al zulke mensen moet de heilige Rechter naar de hel verwijzen.

Het is dan ook van het allergrootste belang dat we van die zonden verlost worden. Er is werkelijk niets te bedenken dat voor ons belangrijker is dan dat. Alleen God kan ons de zonden vergeven. Dat doet Hij als we ze voor Hem belijden. Hij kan dat, omdat Zijn eigen Zoon aan het kruis voor de zonden is gestorven.

 

Het dagboek bestellen?