Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 18 juni

De ogen van de HEERE trekken over de hele aarde, om Zich sterk te bewijzen aan hen van wie het hart volkomen is met Hem.
2 Kronieken 16 vers 9

Twee jaar geleden werd de Europese Vega-raket gelanceerd. Na veertien geslaagde lanceringen sinds 2012, klapte bij de vijftiende missie in 2019 de motor uit elkaar. Daarom was die keer erna extra spannend. De vrachtraket moest in totaal 41 satellieten in de ruimte brengen. Eén ervan ging naar overstromingen en bosbranden speuren en een ander moest signalen van schepen in nood opvangen. Ja, vanuit het heelal wordt de aarde goed in de gaten gehouden.

Van nog veel hoger kijkt het alziende oog van God toe. Hem ontgaat niets. Het gaat Hem om de zielen van de mensen. Hij wil hen zo graag gelukkig maken. Dat is een overtuigend bewijs van Zijn liefde. Hij offerde daartoe zelfs Zijn eigen Zoon op. Iets stond namelijk ons geluk in de weg: onze zonden. Dat probleem loste de Heere Jezus op. Hij deed de zonden weg. Daartoe moest Hij het oordeel erover ondergaan.

Wie nu in het geloof tot Hem gaat, wordt van zijn zonden bevrijd. Zo wordt hij eeuwig gelukkig. Hij mag op aarde leven in de hoede van God en straks in de hemel bij Hem wonen.

 

Het dagboek bestellen?