Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 16 april

Hij zei tegen hem: Vriend, hoe bent u hier binnengekomen terwijl u geen bruiloftskleding aan hebt? En hij zweeg.
Mattheüs 22 vers 12

Een 33-jarige man uit Franeker was een avondje wezen stappen. Hij kwam stomdronken thuis, maar de huissleutel werkte niet. Dat klopte: hij stond bij de voordeur van de buren, maar dat had hij niet in de gaten. Hij sloeg met zijn blote hand een raampje in en dook het bed in. De buurvrouw was elders in de straat op bezoek bij vrienden. Ze kreeg mee dat er bij haar werd ingebroken, en belde de politie. De agenten volgden het spoor van bloed dat leidde naar de slaapkamer. Er was heel wat voor nodig om de dronken man te wekken. Hij moest het huis verlaten waar hij niet thuishoorde.

In de dagtekst gaat het om een koning die een bruiloft voor zijn zoon had geregeld. Daar was ook iemand binnengekomen die er niets te zoeken had. Hij werd weggestuurd.

In de hemel zijn alleen mensen welkom die God als hun Vader hebben en de Heere Jezus als hun Verlosser hebben aangenomen. Zíj kunnen het eeuwige feest in de hemel meevieren. Wat heeft iemand daar te doen die niets met de Heere Jezus te maken wilde hebben?

 

Het dagboek bestellen?