Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 15 januari

Een zekere vrouw, die al twaalf jaar bloedvloeiingen had, en veel geleden had door toedoen van veel dokters, en alles wat zij had daaraan uitgegeven had en geen baat gevonden had, maar met wie het veeleer erger geworden was, deze had van Jezus gehoord.
Markus 5 vers 25 tot en met 27

Robert Liston leefde van 1794 tot 1847. De Schot was chirurg. Hij maakte het tot een sport om zo snel mogelijk te werken. Voor het amputeren van een been had hij maar 2,5 minuut nodig. Hij was erg gewild. Pijnstillers en mogelijkheden om te verdoven, bestonden nauwelijks. Dus hoe sneller alles ging, des te minder pijn er werd geleden. Soms ging het mis. Hij amputeerde een been van een patiënt. Die overleed aan gangreen ofwel koudvuur. In alle snelheid had Liston ook de vingers van een assistent mee weggesneden. Die stierf aan dezelfde kwaal. Voor de grap sneed de chirurg de slippen van de jas van een toeschouwer af. Die schrok zó dat hij dood neerviel.

De arme vrouw had al twaalf jaar geleden. Dokters hadden haar niet kunnen helpen. Ze nam haar toevlucht tot Jezus Christus – en werd door Hem genezen. Bij niemand anders kunnen we van zonden verlost worden en het eeuwige leven ontvangen.

 

Het dagboek bestellen?