Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 14 mei

Wreek uzelf niet, geliefden, maar laat ruimte voor de toorn, want er staat geschreven: Mij komt de wraak toe, Ik zal het vergelden, zegt de Heere.
Romeinen 12 vers 19

Een man aan de overkant van de oceaan werd met zijn auto staande gehouden. Hij had flink te hard gereden en kreeg een bekeuring. Woest was hij, zó kwaad dat hij wraak wilde nemen. De man belde een paar weken later de moeder van de agent op die hem had bekeurd. Hij vertelde de vrouw dat haar zoon bij een auto-ongeluk zwaargewond was geraakt en in levensgevaar verkeerde. De politie kon het niet waarderen en wist hem op te sporen. De 54-jarige man had zich heel wat ellende op de hals gehaald. – Mensen zijn maar al te vaak geneigd om terug te slaan. Maar wraak moeten we aan de Heere God overlaten. Hij zal het vergelden.

Ja, Hij zal ook alles vergelden. Hij zal niet alleen vergelden wat anderen ons hebben aangedaan, maar ook wat wij anderen hebben aangedaan. Ook alles waarin we tegen God gezondigd hebben!

Op Golgotha heeft God aan Jezus Christus alles vergolden wat wij die in Hem geloven, aan kwaad hebben bedreven. Daarom kan Hij ons alles vergeven en bewijst Hij ons liefde en genade!

 

Het dagboek bestellen?