Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 11 juni

Geloof in de Heere Jezus Christus en u zult zalig worden.
Handelingen 16 vers 31

Twee jaar geleden controleerde de politie op de A67. De bestuurder van een bestelbusje negeerde het stopteken. Agenten zetten de achtervolging in. Het busje verloor snelheid. Vóór het tot stilstand was gekomen, sprongen er twee mannen uit. Ze vluchtten het bos naast de weg in. De één werd al snel gevonden. Om de tweede te grijpen, werden speurhonden ingezet. Uit de spullen in het busje leidde de politie af dat de mannen betrokken waren bij ladingdiefstal.

Het blijft een strijd tussen overtreders van de wet en handhavers van de wet: hoe blijft de één de ander uit handen? Vaak lukt het, vaak ook niet. We kunnen blij zijn dat we niet allen de kost hoeven te geven die aan de aardse rechter ontkomen.

Aan de hemelse Rechter ontkomt natuurlijk niemand. Hij is immers de Schepper. Hij is dan ook de Alziende en de Almachtige. Hij stuurt op een dag Zijn engelen om alle zondaars op te halen. Niemand ontkomt.

Het is dan ook beter om het daar niet op aan te laten komen. God raadt iedereen aan – en wij ook, nu, door middel van dit stukje – om naar de Heere Jezus te gaan en Hem als Heiland aan te nemen.

 

Het dagboek bestellen?