Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 9 november

Wees nuchter en hoop volkomen op de genade die u gebracht wordt in de openbaring van Jezus Christus.
1 Petrus 1 vers 13

In de Chinese stad Yuyi woonde de 66-jarige Lin Ma. De man hield wel van een slokje. Toen hij na een braspartij thuiskwam, werd hij door zijn boze echtgenote opgewacht. Die gaf hem de volle laag. Dat was de stomdronken man zó beu dat hij een lange spijker nam en die met een hamer in zijn eigen schedel timmerde. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis. De artsen waren verbaasd: de nagel bleek de hersenen van de man op een haar na gemist te hebben. Hij werd wakker met een zware hoofdpijn, erger dan zijn zwaarste kater ooit.

Je kunt maar beter nuchter blijven. We mogen een vaste hoop hebben op de genade die ons wordt gebracht in de openbaring van Jezus Christus. Als Hij in majesteit verschijnt en elk oog Hem zal zien, brengt Hij het oordeel mee voor allen die tegen God in opstand leefden. Maar Hij heeft volle genade bij Zich voor allen die zich tot God hebben bekeerd.

Wie z’n verstand gebruikt, neemt tot Jezus Christus de toevlucht. Hij wordt nu al begenadigd en aangenomen. En straks gaat hij jubelend de hemel binnen.

Het dagboek bestellen?