Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 7 september

Ik vertrouw op U, HEERE. Ik zeg: U bent mijn God!
Psalm 31 vers 15

Agenten in de Canadese provincie Alberta zagen een auto die veel te hard ging: 15o kilometer per uur. Dat was 40 te snel. Wat hen nog veel meer stoorde: de bestuurdersstoel was naar achteren geklapt, evenals de bijrijdersstoel. De twee inzittenden lagen heerlijk te slapen. Ze vertrouwden volledig op hun Tesla met ingeschakeld rijhulpsysteem. Met veel moeite lukte het de agenten om de auto aan de kant te krijgen. De man achter het stuur had een groot probleem.

Waarop stellen wij ons vertrouwen? Op menselijke systemen? Op godsdienstige ijver? Op onszelf? Dan zijn we beklagenswaardige mensen. Je kunt dan wel rustig slapen, maar het loopt faliekant verkeerd af.

Laten we ons vertrouwen op God stellen! Hij zorgde voor een oplossing van ons zondeprobleem – door Zijn eigen Zoon aan het kruis te laten sterven. Alleen door het geloof in Hem worden we verlost.

Ook zal God ervoor zorgen dat we straks in de hemel aankomen. Hij heeft niet beloofd dat de weg erheen altijd gemakkelijk en aangenaam is, wél dat al Zijn kinderen er veilig zullen aankomen. Wie op Hem vertrouwt, kan wérkelijk rusten!

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage