Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 8 september

De Heere Zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan. Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht. En zo zullen wij altijd bij de Heere zijn.
1 Thessalonika 4 vers 16 en 17

Bantul is een stad in Indonesiƫ. Een 14-jarige jongen had daar zelf een vlieger gemaakt. Die was best groot. Twee jaar geleden liet hij hem op. Het ging prachtig. Tot er een krachtige windstoot kwam. De jongen liet niet los en werd meegetrokken, zo de lucht in. Met een klap kwam hij weer op de grond. Daarbij brak hij zijn dijbeen.

Als de dagtekst in vervulling gaat, worden de ware gelovigen opgenomen in de wolken. Ze gaan de Heere Jezus tegemoet en zullen Hem in de lucht ontmoeten. Wat is dat een heerlijk vooruitzicht!

Dan zullen we Hem voor de eerste keer letterlijk met onze ogen zien: Zijn gezicht, Zijn ogen. Ook Zijn doorboorde handen en voeten en Zijn doorstoken zijde. Wat een dag zal dat zijn!

Het dagboek bestellen?