Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 30 november

De Geest Zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn.
Romeinen 8 vers 16

Heel wat ouders vinden dat hun kinderen te veel achter het beeldscherm zitten en spelletjes op de computer doen. Soms ook omgekeerd. In de Chinese stad Xianyang kon een meisje het niet langer verdragen dat ze van haar ouders geen aandacht kreeg. Ze waren verslaafd aan het spelletje ‘Happy Farm’. Dat probleem loste ze op: ze knipte gewoon de kabel van de computer door. Het hielp, want haar ouders snapten opeens waar ze mee bezig waren geweest. Ze beloofden verbetering.

Gods liefde voor Zijn kinderen is oneindig groot. Hij heeft onafgebroken alle aandacht voor hen. Als ze Hem nodig hebben, is Hij er voor hen. Als ze tot Hem bidden, luistert Hij – niet soms onwillig, maar met blijdschap. Hij staat altijd voor ons klaar.

Als ouders hebben we de aansporing nodig er altijd voor onze kinderen te zijn. Als kinderen moeten we begrijpen dat onze ouders ook maar mensen zijn. Onze hemelse Vader is God. Door het geloof in de Heere Jezus zijn we Zijn kinderen geworden. God gaf Zijn Geest in onze harten. Hij verzekert ons ervan dat we Gods kinderen zijn en Hij onze Vader is. Wat groot!

Het dagboek bestellen?