Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 3 augustus

(…) waarin u ook met Hem [= Christus] bent opgewekt, door het geloof van de werking van God, Die Hem uit de doden heeft opgewekt.
Kolosse 2 vers 12

Agenten van de waterpolitie zagen in de Oosterschelde een schildpad zwemmen. Niet zomaar eentje, maar een lederschildpad met een doorsnee van 2,5 meter. Dat reptiel hoort thuis in de Atlantische Oceaan, maar wordt af en toe ook in de Noordzee aangetroffen, echter zelden aan de Nederlandse kust. ’t Was een verdwaald exemplaar, maar het dier leek gezond te zijn.

Mensen die van God afgedwaald zijn, hebben nooit een goede gezondheid. Het kan best dat het met hun lichamen goed gaat, maar hun zielen missen het eeuwige leven. In werkelijkheid zijn ze dood. Zó ziet God hen: dood als gevolg van hun zonden.

Wat een genade: Christus heeft ons opgezocht en Zich met ons eengemaakt. Hij stierf en werd begraven. God wekte Hem op uit de dood – en ieder mens die in de Heere Jezus Christus gelooft, wordt door God met Hem opgewekt. Zo’n mens ontvangt een nieuw leven. Ook wordt hij teruggebracht aan het hart van God. Eens afgedwaald en geestelijk dood, is hij nu bij God gebracht en in het bezit van het eeuwige leven.

Het dagboek bestellen?