Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 29 juni

Hij zei tegen Jezus: Heere, denk aan mij, als U in Uw Koninkrijk gekomen bent.
Lukas 23 vers 42

Een Amerikaan kocht een Audi RS3. Hij voerde de motor wat op: de vijf cilinders leverden 1100 pk. Hij maakte er een filmpje van. Op de autosnelweg wilde hij de sportwagen ook wel even testen. Hij zette een sprint in, maar bij de snelheid van 250 kilometer per uur smolt de koppeling van een remslang. De remvloeistof vloog in brand. De remmen deden het niet meer. Het duurde lang voor de Audi stil stond. Net op tijd konden de inzittenden eruit. De wagen brandde volledig uit.

Net op tijd – dat gold ook voor de misdadiger die aan het kruis naast de Heere Jezus hing. Hij hing daar niet voor niets. Hij erkende zelf dat hij kreeg wat hij verdiende. Maar op het nippertje smeekte hij om genade. Hij was op het juiste adres. De Heiland bewijst graag genade. Zijn antwoord aan de rover is prachtig: “Voorwaar, zeg Ik u, heden zult u met Mij in het paradijs zijn”.

Hij wil nog steeds ieder mens in genade aannemen. Daarom vraagt Hij allen: ‘Kom toch tot Mij!’ Nu kan het nog. Wie te lang aarzelt, is straks te laat. Dat risico is gewoon veel te groot.

 

Het dagboek bestellen?