Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 30 juni

Daniël, dienaar van de levende God, heeft uw God, Die u voortdurend vereert, u van de leeuwen kunnen verlossen?
Daniël 6 vers 21

In Zuid-Afrika ligt bij Johannesburg het Lion Safari Park. Je kunt er met de auto doorheen rijden. Een gezin deed dat. Het was prachtig. Opgewonden stopten ze pal naast een leeuw. Blijkbaar had het roofdier een trucje geleerd. Hij nam het handvat van het achterportier tussen z’n tanden en trok de deur open. De man achter het stuur drukte het gaspedaal diep in, maar de grote kat zette de achtervolging in. Pas bij de poort van het park lukte het een wachter om de leeuw te verdrijven.

Daniël werd in de leeuwenkuil geworpen – wie kent die geschiedenis niet? –, maar de leeuwen raakten hem niet aan. God beschermde Zijn trouwe knecht.

Wat nog veel wonderlijker is: God heeft ervoor gezorgd dat allen die voor Hem buigen, niet door het eeuwige oordeel worden aangetast. En toch hebben ze dat allemaal wél verdiend! Om dat mogelijk te maken, stuurde God Zijn eigen Zoon naar het kruis. Daar liet Hij Hem de straf ondergaan die wij hadden verdiend. Door in Jezus Christus te geloven, komen we in volle veiligheid. We mogen zelfs de hemel binnengaan!

 

Het dagboek bestellen?