Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 27 juli

De dag is van U, ook de nacht behoort U toe, U hebt het licht en de zon hun plaats gegeven.
Psalm 74 vers 16


Vuur heeft zuurstof nodig om te kunnen branden. Als de toevoer van zuurstof afgesloten kan worden, dooft het vuur al snel. Hoe zit het dan met de zon? In de ruimte is toch geen zuurstof? Volgens de meeste wetenschappers gaat het bij de zon om kernfusie. De energie die daarbij vrijkomt, wordt als warmte en licht het heelal ingeslingerd.


Al zesduizend jaar levert dat éne ‘kleine sterretje’ in het immense heelal, onze zon, een onvoorstelbare hoeveelheil energie. Het deel dat onze aardbol bereikt, is immers maar een piepklein brokstukje van de massa’s die de zon uitstraalt.


Wat is God groot! Die geweldige zon is slechts één van de ontelbare hemellichamen. God schiep ze allemaal door alleen maar een woord te zeggen. Hij sprak – en het was er. Het is een ontzagwekkend wonder dat die grote God ons als Zijn kinderen wil hebben. Wij zijn zó klein, slechts als stofjes op een weegschaal. En wat nog veel erger is en het wonder daarom nog veel groter maakt: we waren ook nog zondaars. Toch was Gods verlangen naar ons zó sterk dat Hij zelfs Zijn eigen Zoon voor ons liet sterven aan het kruis.

Het dagboek bestellen?