Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 24 augustus

Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen.
Openbaring 3 vers 20

De stad Pataskala ligt in de Amerikaanse staat Ohio. Daar werd bij een huis aangebeld. Het ging gepaard met veel kabaal. Op de weg die erlangs liep, had een auto een wiel verloren. Met enorme snelheid kwam het aangerold. Het stuiterde door de voortuin, ramde een pilaar van de luifel boven de voordeur en raakte precies de deurbel. Gelukkig was de schade alleen materieel.

De Heere Jezus klopt bij ieder mens aan. Hij drukt op de deurbel van hun hart. Hij hoopt dat mensen voor Hem opendoen. Dat ze Hem in hun leven toelaten. Dat is zo’n groot bewijs van Zijn liefde! Hij had ook een loket kunnen openen en gaan zitten wachten tot iemand bij Hem komt. Maar zou er dan eentje komen?

De Zaligmaker gaat veel verder: Hij zoekt ons op en klopt bij ons aan. Hij dringt er bij ons op aan dat we Hem binnenlaten. Hij dwingt niet, maar smeekt wel. Wat is dat een liefde! Zo’n Heiland wijs je toch niet af? Hij daalde uit de hemel neer en ging naar het kruis om voor ons te sterven. En nu biedt Hij Zichzelf als de Verlosser aan.

Het dagboek bestellen?