Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 23 november

Ik heb de begeerte om heen te gaan en bij Christus te zijn, want dat is verreweg het beste.
Filippi 1 vers 23

Lena Thouless was al 106 jaar oud. De Britse dame was een taaie. Al meer dan honderd keer had ze haar verjaardag op 23 november gevierd. Toen ontdekte haar hoogbejaarde dochter dat de kaarsjes eigenlijk een dag eerder uitgeblazen moesten worden. Op het geboortebewijs van haar moeder stond het toch echt geschreven: 22 november. Waar het mis is gegaan, was niet te achterhalen. Het maakte mevrouw Thouless ook niet zoveel uit. Ze wilde haar verjaardag sowieso verder op de 23e houden. Daar was ze nu eenmaal aan gewend.

Verjaardagen – voor velen blijft het een hoogtepunt, anderen hebben er niet veel mee. In de eeuwigheid houden we ze niet meer. Daar verjaart niets. Er is immers geen tijd. Daar kunnen we ons geen voorstelling van maken. We zitten nu zo aan de tijd vast. Daar is ons geluk eindeloos.

Paulus verlangde ernaar om bij Christus te zijn. Ook voor ons allen die in Hem geloven, is er niets heerlijkers denkbaar. Is het ook onze wens om bij onze Heiland en Verlosser te zijn? Hem te zien en Hem te prijzen? En daar zelf eeuwig gelukkig te zijn?

Het dagboek bestellen?