Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 24 november

Wat heeft uw Liefste vóór boven een ander, o, allermooiste onder de vrouwen? (…) Zijn hoofd is van fijn goud, van zuiver goud, Zijn haarlokken zijn krullend, zwart als een raaf.
Hooglied 5 vers 9 en 11

Tegenwoordig gebeurt het hier niet meer, maar vroeger werden gaatjes in tanden en kiezen wel met goud gevuld. Mensen hadden soms geheel gouden tanden. Tijdens een economische crisis loopt doorgaans de goudprijs behoorlijk op. Dan gebeurt het dat mensen zelf het goud uit hun mond halen en dat verkopen. Het kan best veel opleveren.

De bruid in het Hooglied wordt gevraagd waarom haar Bruidegom dan zo bijzonder is. Dat betreft de Heere Jezus. Híj is de hemelse Bruidegom! – Wat is ons antwoord als we Hem moeten beschrijven? Ja, wat betekent Hij voor u en mij?

Fijn goud, zuiver goud is Zijn hoofd, zei de bruid. In ons taalgebruik is goud zo ongeveer het kostbaarste dat je kunt bedenken. Zó kostbaar is onze Zaligmaker voor ons. Hij daalde voor ons neer uit de hemel en werd Mens. Hij ging voor ons naar het kruis en legde daar Zijn leven af. Hij werd in het graf gelegd, maar stond op uit de dood. Zó lief had Hij ons! Is Hij niet werkelijk de Heerlijkste van allen?

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage