Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 22 juni

Daarom, zoals de Heilige Geest zegt: Heden, indien u Zijn stem hoort, verhard dan uw hart niet.
Hebreeën 3 vers 7

In Florida reed een grote wagen. Die kreeg een klapband en sloeg over de kop. Vier van de inzittenden overleefden het niet, vier anderen raakten zwaargewond. Onder hen was de 15-jarige Shannon Broome. Ze was nog lang niet hersteld en lag in bed in haar slaapkamer. Toen reed een auto haar kamer binnen. De 19-jarige bestuurder was met z’n mobieltje bezig geweest. Met een gebroken been, bekken en pols en meerdere gebroken ribben moest Shannon opnieuw naar het ziekenhuis.

Laten we zeggen: het was een tweede waarschuwing. God roept mensen op zich tot Hem te bekeren. Dat doet Hij vaak met woorden, maar soms wil Hij hen ook door gebeurtenissen tot stilstand en nadenken brengen. – Als Hij dat doet, grijp die kans dan!

Niemand weet of hij nog een volgende kans krijgt. Daarom zegt God: ‘Als je vandaag Mijn stem hoort, verhard je hart niet, maar luister en buig je voor Mij neer!’ Wie dat doet, ontvangt volle genade en het eeuwige leven. Hij wordt gerechtvaardigd en een kind van God. Wie slaat zo’n aanbod nu af?

 

Het dagboek bestellen?