Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 23 juni

U kent de genade van onze Heere Jezus Christus, dat Hij omwille van u arm is geworden, terwijl Hij rijk was, opdat u door Zijn armoede rijk zou worden.
2 Korinthe 8 vers 9

Saniniu Laizer is een zelfstandige mijnwerker in Tanzania. In een klein deel van dat land worden edelstenen gevonden die tanzaniet worden genoemd. Ze zijn blauw en paars van kleur. De heer Laizer vond er in juni 2020 twee. Ze wogen samen bijna 15 kilogram. Het waren de grootste die ooit gevonden waren. Hij kreeg er zo’n 3 miljoen euro voor. – De 52-jarige man was er dolblij mee. Hij verwachtte niet dat hij zijn levensstijl zou gaan veranderen. Zijn plannen waren om de armen in zijn omgeving te helpen door een winkelcentrum en een school op te zetten.

Het is een beetje raar met mensen: als ze rijk worden, willen ze het meestal voor zichzelf houden. Goed, deze of gene krijgt een fooi, maar daarmee houdt het op.

De Heere Jezus was onschatbaar rijk. Hij deelde die rijkdom niet met ons mensen, maar deed er helemaal afstand van. Hij werd arm. Hij had uiteindelijk helemaal niets meer. Zelfs Zijn leven legde Hij af. Dat deed Hij om ons rijk te kunnen maken. Wat een liefde! Danken we Hem daarvoor?

 

Het dagboek bestellen?