Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 20 juli

Zo zal het bij de voleinding van de wereld zijn: de engelen zullen uitgaan en de slechten uit het midden van de rechtvaardigen afzonderen, en zij zullen hen in de vurige oven werpen; daar zal gejammer zijn en tandengeknars.
MattheĆ¼s 13 vers 49 en 50

De Britse politie zocht een 23-jarige inbreker. In de krant werd een opsporingsfoto afgedrukt. Daarmee was hij zelf niet tevreden: hij stond er niet voordelig op! De ijdeltuit stuurde een beter geslaagde foto naar de krant. Daarop poseerde hij uitgerekend voor een politieauto. De inspecteurs waren er blij mee. Zo zouden ze hem snel te pakken hebben.

Voor Gods engelen is het heel wat eenvoudiger. Omdat hun Opdrachtgever de Alwetende is, hoeven ze niet te zoeken. Zij zullen, als God het beveelt, simpel alle ongelovigen ophalen om hen in de eeuwige vuurzee te werpen. Vreselijk, als de weg van een mens daar eindigt! Zij zullen nooit uit dat gejammer en tandengeknars bevrijd worden.

Het is heel eenvoudig om aan dat verschrikkelijke oordeel te ontkomen. Ja, voor ons. Wij hoeven alleen maar voor God te buigen en onze zonden te belijden. Voor Jezus Christus was het onnoemelijk zwaar: Hij moest daarvoor sterven aan het kruis.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieƫn Homepage