Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 19 januari

O God, U weet van mijn dwaasheid, mijn schulden zijn voor U niet verborgen.
Psalm 69 vers 6

Ene Scott Thomas Zeilinski overviel een winkel in de Amerikaanse staat Michigan. Hij zette enkele medewerkers een mes op de keel en dreigde hen te doden. Toen hij met de buit vluchtte, werd hij door één van hen in zijn arm en achterste geschoten. De overvaller kreeg voor zijn misdaad een jarenlange gevangenisstraf. Zeilinski klaagde echter de medewerkers van de winkel aan. Hij eiste 125.000 dollar smartengeld voor ‘de pijn, het lijden en de emotionele stress’.

Dat is nou een mens! Aan alle kanten fout zitten, maar nog de beschuldigende vinger naar de ander. Het is van het allergrootste belang dat we onze eigen schuld erkennen. Niet alleen voor mensen, maar bovenal voor God.

Onze schuld is voor Hem niet verborgen; Hij weet alles. Maar wij moeten het zelf inzien en het dan ook open en eerlijk voor Hem uitspreken. Dát is voor Hem de enige mogelijkheid om ons de hele schuld kwijt te schelden. Dat kan God doen, omdat Zijn eigen Zoon, Jezus Christus, onze schuld aan het kruis op Zich heeft genomen. Hij onderging de straf. Wie in Hem gelooft, wordt van alle schuld en zonde bevrijd.

 

Het dagboek bestellen?