Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 20 januari

Toen vormde de HEERE God de mens uit het stof van de aardbodem en blies de levensadem in zijn neusgaten; zo werd de mens tot een levend wezen.
Genesis 2 vers 7

Zeker vroeger waren Bijbelse taferelen geliefd bij schilders. Adam en Eva zijn zo vele malen uitgebeeld, vaak met navel. Klopt dat wel? – De baby is in de buik van de moeder door de navelstreng met haar verbonden. Daardoor ontvangt de kleine zuurstof en voeding. Na de geboorte wordt die streng doorgeknipt. Na een aantal dagen raakt het overgebleven stompje vanzelf los. Wat overblijft, is een litteken: de navel.

Adam en Eva zijn direct door God geschapen. Ze hadden geen moeder. Waarom zouden ze dan een navel hebben gehad? God vormde het lichaam van Adam uit korrels van de aarde. Door in hem te blazen, kwam hij tot leven. Zo kreeg de eerste mens een ziel en geest. Dat onderscheidt hem van de dieren.

Dit leven is eeuwig, want het was Gods adem. Elk mens leeft dan ook eeuwig voort.

Als een mens zich tot God bekeert en in de Heere Jezus Christus gelooft, ontvangt hij ook het eeuwige leven in zijn rijkste vorm. Dan zal hij God kennen en als Zijn kind met Hem als Vader in verbinding staan.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage