Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 17 augustus

Zo is er hoop voor de arme.
Job 5 vers 16

Twee jaar geleden ging in Engeland de firma Bristol failliet. Ze bouwden sportwagens. Een gebouw in de buurt van Londen was eigendom van het bedrijf. Twee vrienden wilden dat overwoekerde pand met dichtgetimmerde ramen wel eens verkennen. Ze troffen onder een laag stof een stel sport- en racewagens aan, waaronder een Bentley Continental Flying Spur en een zeldzame Bristol 409 Bullet Speedster. Er stond voor vele honderdduizenden euro’s.

Schatrijk – en toch bankroet: is dat niet de gepaste beschrijving van veel mensen? Ze zijn gezond en gelukkig, hebben een goede opleiding gehad en een mooie baan, wonen goed en rijden een leuke auto – en toch straatarm, omdat ze het ware geluk niet kennen.

Straks komen ze voor God te staan. Omdat ze de Heere Jezus nooit hebben gevraagd om hen van hun zonden te verlossen, zullen ze zelf het oordeel daarover moeten ondergaan. Ze zullen eeuwig moeten boeten. Is dat niet een verschrikkelijke armoede?

Wie in Christus Jezus gelooft, is door Hem gerechtvaardigd. Hij is Gods kind geworden. Hij aan Wie alles toebehoort, is zijn Vader. Is dat niet rijkdom?

Het dagboek bestellen?