Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 18 augustus

Niet veel dagen daarna maakte de jongste zoon alles te gelde en reisde weg naar een ver land en verkwistte daar zijn vermogen in een losbandig leven.
Lukas 15 vers 13

In het Britse plaatsje Broxtowe deden agenten in de vroege ochtend hun normale ronde. Ze zetten grote ogen op: midden op straat liep een pinguïn. De vogel bleek ontsnapt te zijn uit zijn verblijf op een boerderij, zo’n anderhalve kilometer verderop. De agenten brachten het dier dat de naam Po-Po droeg, terug naar z’n baas.

De jongste zoon uit de dagtekst staat bekend als de verloren zoon. Hij ontsnapte niet uit het huis van zijn vader, want dat huis was geen gevangenis. Zijn vader liet hem gaan toen hij vertrekken wilde. Liet het hem dan koud dat zijn zoon hem verliet, dat hij dacht dat hij zonder zijn vader gelukkiger kon worden? Het verloop van het verhaal bewijst het tegendeel: de vader stond op de uitkijk. Hij wachtte vol verlangen op de terugkeer van zijn zoon.

Wat is dat toch een prachtig beeld van onze God en Vader! Hij dwingt mensen niet om zich tot Hem te bekeren. Maar als iemand naar Hem terug wil gaan, staat Hij onmiddellijk voor hem klaar. Hij neemt hem zonder enig verwijt in Zijn armen en bewijst genade!

Het dagboek bestellen?