Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 16 februari

Toen zei Barak tegen haar [= Debora]: Als u met mij mee zult gaan, dan ga ik. Maar als u niet met mij mee zult gaan, dan ga ik niet. en zij zei: Ik zal wel met u meegaan. Maar er zal op de weg die u gaat voor u geen eer te behalen zijn, want de HEERE zal Sisera overleveren in de hand van een vrouw.
Richteren 4 vers 8 en 9

Het plaatsje Birka ligt in Zweden. Daar is een Vikingkerkhof uit de tiende eeuw. Rond 1880 werd er het graf ontdekt van een machtige krijger. Hij was begraven met twee paarden bij zijn voeten en met allerlei wapens en zelfs een bordspel. Het was duidelijk: het was het graf van een hoofdman, een officier. Een paar jaar geleden werd er een DNAonderzoek gedaan. Er bestond een licht vermoeden dat het om een vrouw ging. Dat werd bevestigd. Het was een heldhaftige strijdster.

God had Barak geroepen om de strijd tegen de vijand aan te binden. In plaats van gehoorzaam te zijn en op Hem te vertrouwen, stelde hij zijn vertrouwen op Debora. Deze vrouw was een heldin, in de dienst van de Almachtige.

Laten we echter nooit ons vertrouwen op mensen stellen, niet op mannen en niet op vrouwen, maar alleen op onze God en Vader. Hij is dat waard!

 

Het dagboek bestellen?