Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 17 februari

Zij zullen oorlog voeren tegen het Lam, maar het Lam – want Heere der heren is Hij en Koning der koningen – zal hen overwinnen.
Openbaring 17 vers 14

Albert I was koning van België. Hij werd wel KoningSoldaat genoemd, omdat hij tijdens de Eerste Wereldoorlog bij zijn soldaten aan het front bleef. Hij hield van bergbeklimmen. Op 17 februari 1934 maakte hij daarbij een ongelukkige val en overleefde die niet. Zijn zoon Leopold III volgde hem op.

De Koning der koningen is het Lam. Dat is de Heere Jezus Christus. Hij wordt het Lam genoemd, omdat Hij naar het kruis is gegaan. Daar heeft Hij Zichzelf als het ware Lam van God opgeofferd. Hij stierf om God te verheerlijken en om ons mensen te kunnen verlossen.

De mensen verzetten zich tegen Hem. Ze zullen zelfs  tegen Hem ten strijde trekken. Wat een waanzin: alsof de Koning der koningen te overwinnen is!

Het is vele malen beter dat we onszelf aan Hem overgeven. Capituleren: dát is de weg om genade te ontvangen. Dan verzoent Hij ons met God. God neemt ons dan aan als Zijn kinderen. We krijgen het eeuwige leven en worden volmaakt gelukkig – door het kruis!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage