Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 14 september

Het heeft de Vader behaagd dat in Hem heel de volheid wonen zou, en dat Hij door Hem alle dingen met Zichzelf verzoenen zou, door vrede te maken door het bloed van Zijn kruis, ja door Hem, zowel de dingen die op de aarde zijn als de dingen die in de hemelen zijn.
Kolosse 1 vers 19 en 20

Bij het Paracentrum Texel onder De Cocksdorp ging het vandaag twee jaar geleden mis. Twee mannen die een parachutesprong maakten, kwamen in de lucht met elkaar in botsing. Ze vielen een heel stuk en de verwondingen waren zwaar. Met de traumahelikopter werden ze naar Amsterdam gevlogen.

De gevolgen van Adams val waren dramatisch. Hij raakte God kwijt. Zijn eindbestemming werd de hel. De aarde kwam onder de vloek te liggen. Het bloedvergieten begon. Ziekten deden hun intrede. Ja, de zonde is vreselijk en de gevolgen ervan zijn enorm.

Om dat op te lossen, is de Heere Jezus aan het kruis gestorven. Hij volbracht daar het verzoeningswerk. Zo maakte Hij vrede. God heeft zo alle dingen met Zichzelf verzoend, zowel op de aarde als in de hemel. Hij heeft nĂ­et alle mensen met Zichzelf verzoend, maar alleen hen die in de Heere Jezus Christus en Zijn kruis geloven, die zich tot Hem hebben bekeerd.

Het dagboek bestellen?