Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 15 september

Het geheimenis van de wetteloosheid is al werkzaam.
2 Thessalonika 2 vers 7

Het bedrijf Baykar is gevestigd in Turkije. De fabrikant is een vliegende auto aan het ontwikkelen. Het voertuig draagt de naam Cezeri. Vandaag twee jaar geleden vond er een test plaats, in Istanbul. De kruising tussen een auto en een helikopter vloog zo’n tien meter hoog.

Vroeger was een vliegende auto ondenkbaar, net als nog eerder een helikopter en nóg eerder een auto. De ontwikkelingen in de techniek gaan maar door. Dat geldt helaas ook voor de ontwikkeling van de wetteloosheid.

In Paulus’ dagen was het als het ware nog een verborgen ontwikkeling. Intussen is de wetteloosheid al erg zichtbaar geworden. De overheden hebben in de afgelopen tijd heel wat wetten uitgevaardigd op het gebied van het begin en het einde van het leven en op het gebied van huwelijk en moraal. Het is ontstellend als je die tot je door laat dringen.

Het is ook bijna niet meer te begrijpen dat God nog steeds niet ingrijpt. We weten dat Zijn wachten voortkomt uit liefde en geduld, omdat Hij wenst dat nog zoveel mogelijk mensen gered worden!

Het dagboek bestellen?