Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Vrijdag 26 augustus

Wanneer u bidt, ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader, Die in het verborgene is; en uw Vader, Die in het verborgene ziet, zal het u in het openbaar vergelden.
Mattheüs 6 vers 6

Wat is de verborgen omgang met God in het gebed belangrijk! Toch verslappen we daarin helaas maar al te snel. We verontschuldigen ons: ‘Ik heb zo weinig tijd!’

Het maakt de duivel niet uit op welke wijze hij z’n doel bereikt, als hij ons maar kan beletten met God alleen te zijn in het gebed. Hij weet hoe snel ons geloofsleven verzwakt als we het persoonlijke gebed verwaarlozen. Daarom richt hij zijn pijlen daarop.

In onze binnenkamer ziet alleen God ons. We maken daar geen indruk op andere mensen. Tegenover God kunnen we ons niet beter – krachtiger, verstandiger of geestelijker – voordoen dan we zijn. We weten immers dat Hij ons door en door kent. En als er iets verkeerds in ons hart is, merken we dat tijdens het bidden. We voelen ons dan niet vrij tegenover God.

Het persoonlijke gebed is een noodzaak om een goede dienstknecht voor onze Heiland te zijn. We wensen toch voor Hem te leven?

Het dagboek bestellen?