Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Vrijdag 22 juli

Wie de Zoon heeft, heeft het leven; wie de Zoon van God niet heeft, heeft het leven niet.
1 Johannes 5 vers 12

Op welke wijze beoordeelt God Zijn schepselen? Heeft Hij een weegschaal in de hand en legt Hij op de éne schaal hun goede en op de andere hun slechte daden? En bepaalt dan naar welke kant de wijzer doorslaat, wat Zijn vonnis is?

De Bijbel is duidelijk: geen mens kan ook maar iets doen wat God als goed kan aannemen. Er is niemand die goed doet, zelfs niet één. Dat is een keihard oordeel! Onze trots komt in opstand, maar het is niet anders. Bij ieder mens zakt dus de schaal met slechte daden volkomen door, want er is geen tegengewicht.

God beoordeelt ons echter naar de vraag wat we met de Heere Jezus hebben gedaan. Hij zond Zijn Zoon om het probleem van de zonde op te lossen. In Christus biedt Hij verlossing aan. En de grote vraag is: heb ik Zijn aanbod aangenomen of afgewezen?

Vandaag staat Hij voor u. Weet u dat Christus ook voor u persoonlijk op aarde kwam? Weet u dat Hij, toen Hij aan het kruis hing, ook aan u dacht en aan uw schuld ten opzichte van uw Schepper? Hij wil zo graag ook uw Heiland worden.

 

Het dagboek bestellen?