Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Vrijdag 16 december

Toen hij [= Elisa] langs de weg omhoog ging, kwamen er kleine jongens uit de stad. Die dreven de spot met hem en zeiden tegen hem: Kaalkop, ga op, kaalkop, ga op! Hij keerde zich om, zag hen en vervloekte hen in de Naam van de HEERE. Toen kwamen er twee beren uit het woud en verscheurden twee├źnveertig van die kinderen.
2 Koningen 2 vers 23 en 24

Het was in Zweden al meer dan honderd jaar niet voorgekomen. Een tijd geleden werd echter een jager op elanden door een beer aangevallen. Hij trof het dier wel met zijn kogels, maar niet direct dodelijk. De getergde beer doodde de ongelukkige jager. Later bezweek het dier alsnog aan zijn verwondingen.

Dat de kinderen die de profeet hadden uitgejouwd en bespot, door beren werden verscheurd, was een hard oordeel. Maar het was toch rechtvaardig?!

God deelt ons dit in de Bijbel mee, opdat wij goed beseffen hoe gevaarlijk het is om Gods boodschap af te wijzen. Die kinderen wezen niet zozeer Elisa af, maar zijn Zender: Godzelf.

Het is levensgevaarlijk om Gods Woord in de wind te slaan. Als we Gods Woord aannemen, redden we juist ons leven, ja, we ontvangen dan het eeuwige leven!

Het dagboek bestellen?