Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 9 mei

Verwonder u daar niet over, want de tijd komt waarin allen die in de graven zijn, Zijn stem zullen horen, en zij zullen eruitgaan: zij die het goede gedaan hebben, tot de opstanding ten leven, maar zij die het kwade gedaan hebben, tot de opstanding ter verdoemenis.
Johannes 5 vers 28 en 29

Een man in de Amerikaanse staat Omaha kocht een vrijstaand huis met een flinke lap grond eromheen. De tuin was nogal verwilderd. In het voorjaar wilde hij die eens flink opknappen. Hij begon met alles leeg te trekken: alle struiken moesten er met wortels en al uit. Hij had al wel gezien dat er onder het groen overal betonblokken lagen, maar die bleken beschreven te zijn met namen en data. Hij had een begraafplaats gekocht!

De tijd komt dat elk graf leeg is. Iemand begraven, dat wordt in de Bijbel zaaien genoemd. Het lichaam wordt als een graankorrel in de aarde gelegd – en op Gods tijd vindt de opstanding plaats. Ieder wordt opgewekt. De één ter verdoemenis. Dat is verschrikkelijk! Hij wordt opgewekt om in de hel geworpen te worden. De ander wordt ten leven opgewekt. Hij mag de hemel binnengaan en is eeuwig gelukkig. Dat geldt voor allen die het goede doen – dat is: die zich tot God bekeren!

 

Het dagboek bestellen?