Het Rechte Spoor – 2022 | Dinsdag 10 mei

Hij liet mij een zuivere rivier zien, van het water des levens, helder als kristal, die uit de troon van God en van het Lam kwam.
Openbaring 22 vers 1

Van al het water op aarde is maar 2,5 procent zoet. Zelfs minder dan slechts 1 procent kan als drinkwater worden gebruikt. Meer dan 2 miljard mensen kan niet ‘gewoon’ aan schoon drinkwater komen. Toch is water zó belangrijk. We kunnen wel een hele tijd zonder eten, maar zonder water is het snel afgelopen.

Waar komt het water des levens vandaan? Inderdaad, uit de troon van God en van het Lam, dat is Jezus Christus. Wie in God gelooft én in de Heere Jezus, mag drinken van dit levende water. Het is niet water voor onze lichamen, maar voor onze zielen. Het bewerkt een nieuw leven in ons.

Mensenharten hebben dorst. Dorst naar innerlijke vrede en echte rust en vreugde. Naar waar geluk. Die dorst proberen sommigen te lessen in kroegen en discotheken. Anderen in hun werk of hobby, in vriendschappen, huwelijk of gezin. Die pogingen zijn te vergeefs. Het water des levens – dat wil zeggen: het enige wat de dorst van onze harten werkelijk lest –, dat vinden we bij de Heere Jezus. Hij maakt ons voor eeuwig gelukkig, onbegrensd!

 

Het dagboek bestellen?