Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 7 november

Er is niemand die verstandig is, er is niemand die God zoekt.
Romeinen 3 vers 11

Aaron Siebers uit het Amerikaanse Denver werkte in een videotheek, maar niet met plezier. Hij bedacht er wat op. De man bracht zichzelf met een mes enkele verwondingen toe en meldde zich toen ziek: hij was door drie mannen in het zwart aangevallen. Zijn baas schakelde de politie in. De agenten kwamen snel opdraven; zelfs met speurhonden. Al spoedig kwam de aap uit de mouw. Aaron zat in de problemen: hij werd aangehouden en aangeklaagd.

Als mensen hebben we onszelf allemaal in de nesten gewerkt. We denken soms dat we slim zijn, maar wie zondigt, is dwaas. En elk mens is een zondaar. Niemand is verstandig. Dat vindt God. Als een mens zich tot Hem bekeert en zijn zonden belijdt, dát is verstandig. Dan wordt hem immers alles vergeven. Dan ontvangt hij het kindschap van God.

Als kinderen van God struikelen we helaas ook steeds weer. Dat werpt dan een schaduw over onze verbinding met Hem. Elke keer mogen we dan tot Hem gaan en ons falen voor Hem uitspreken. Dan is direct ‘de lucht opgeklaard’. Hij is niet haatdragend, maar verheugt Zich oprecht als we tot Hem komen.

Het dagboek bestellen?