Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 28 november

De HEERE slaat er acht op en luistert. Er is een gedenkboek geschreven voor Zijn aangezicht.
Maleachi 3 vers 16

De politie in het Vlaamse Mechelen betrapte een man: hij snoof cocaïne. Dat gebeurt natuurlijk helaas veel te vaak. Maar aan dit geval zat wat bijzonders: het gebeurde in de wachtkamer van het politiebureau. De Belg moest direct stoppen met het snuiven van het witte poeder. Hij werd aangehouden.

Wat een dwaas: ten eerste om dat te doen, en het ten tweede dan ook nog te doen in het politiebureau! Zó dwaas zijn mensen. Ze zondigen tegen God, en dat doen ze, terwijl God alles ziet en alles hoort. Niet één enkele overtreding ontglipt aan Zijn aandacht.

Wat ben ik daar blij om! Toen ik mij voor God heb gebogen en heb erkend dat ik een zondaar ben, heeft Hij mij al mijn zonden vergeven. Werkelijk allemaal! Er is er niet eentje ergens in een hoekje blijven liggen. Stel je voor dat Hij mij 99,9 procent van mijn zonden had vergeven – en ergens in de loop van de eeuwigheid zou er toch nog eentje opduiken! Dat zou verschrikkelijk zijn. Nee, aan het kruis droeg de Heiland al mijn zonden en God heeft ze mij alle vergeven. Ik ben nu volkomen rein voor Hem!

Het dagboek bestellen?