Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 26 september

Dit is een betrouwbaar woord en alle aanneming waard dat Christus Jezus in de wereld gekomen is om zondaars zalig te maken, van wie ik de voornaamste ben.
1 Timotheüs 1 vers 15

In Terneuzen wordt een nieuwe zeesluis gebouwd. Twee jaar geleden werd met het uitgraven het diepste punt bereikt: 22 meter onder NAP. Het was een mijlpaal. Als de sluis klaar is, is het één van de grootste ter wereld: 427 meter lang, 55 meter breed en ruim 16 meter diep. Zo kunnen grotere zeeschepen door het Kanaal van Gent naar Terneuzen.

Hoe kan de grootste zondaar bij God komen? De voornaamste – dat wil zeggen: ergste – van alle zondaars, Paulus, geeft in de dagtekst het antwoord. Christus Jezus is in de wereld gekomen en naar het kruis gegaan om zondaars zalig te maken.

Deze opmerking van de apostel is een troost voor ieder mens die denkt dat hij een té groot zondaar is, dat God hem of haar geen vergeving kan schenken. Wie dat denkt, maakt een vergissing. God biedt alle mensen het heil aan. De Heere Jezus is voor allen gestorven. Ieder die in het geloof tot Hem komt, wordt met open armen ontvangen. Elk mens kan door de Heere Jezus en op grond van Zijn dood tot God komen!

Het dagboek bestellen?